hits

Naturtalent.........

Siden scampiene allerede lå ferdig stekte i kjøleskapet sammen med alle de andre innkjøpte ingrediensene, måtte jeg jo selvfølglig lage den planlagte salaten. Den jeg egentlig skulle hatt med meg på lunsjen dagen før. Jeg har tidligere nevnt i mine innlegg at jeg har/hadde (de har tatt den av menyen!) en favorittsalat på Tommy Bahamas, så da jeg kom over denne oppskriften på nettet med litt av de samme ingrediensene MÅTTE jeg bare prøve den ut. Mynte, koriander, mango, peanøtter......

Og gjett om det var full klaff!! Nok en oppskrift rett inn i oppskriftsboken. Tenk at noe så sundt kan være SÅ godt!

Thai salat (1 kopp er ca. en håndfull)

 • 2 kopper strimlet grønnkål 
 • 1 1/2 kopp strimlet napa kål (ala kinakål)
 • 1 1/2 kopp strimlet rødkål
 • 1/2 kopp strimlet rød paprika
 • 1/2 kopp strimlet gulrot
 • 1 mango i tynne skiver
 • 1/4 kopp hakket fersk koriander
 • 10 hakket ferske mynteblader
 • 1/4 peanøtter (kan ristes i pannen om ønskelig)
 • 2 pk kokte nudler (jeg droppet denne gang)

Dressing

 • 1/3 kopp peanøttsmør
 • 2 ss lime juice
 • 3 ss honning
 • 1 1/2 ss ris eddik
 • 1 1/2 ss soya saus
 • 1 ts sesamolje
 • 1 ts sriracha (chilisaus)
 • 1/2 ts revet ingefær
 • 1 revet hvitløksfedd
 • 1 ss vann (eller mer om du ønsker dressingen litt mer flytende)

Fredagen bød på skikkelig Vestlandsvær. Det eneste som var litt annerledes var temperaturen, den var nok litt høyere enn hjemme. Men ett fantastisk deilig turvær som bare måtte nytes<3

Gartnerene var også ute denne dagen og i full gang med å barke hele Harmony (nabolaget). Barkelukten var derfor gjennomtrengende over hele området, men det var bare med på å forsterke Vestlandsfølelsen jeg hadde denne dagen<3 

Her kommer de ikke med henger og spade når de skal barke. Nei her kom de med en bil som lignet mer på en sementbil og som blåste barken ut der den skulle være. Enkelt, "renslig" og fort gjort.

Ikke alle her i huset setter like stor pris på Vestlandværet som meg og ble derfor hjemme for en liten treningsøkt på rommet i stedet.

Kinamat er alltid en slager hos oss,  og denne gang tok vi turen inn til Woodlands for å teste ut P.F. Chang`s som vi har fått annbefalt av flere. Siden jeg var sjåfør denne dagen ble den en forfriskende hjemmelaget alkoholfri ingefær øl på meg. Kjentes ut som om det var en søt og uttynnet ingefør shot, så denne må jeg nok prøve og gjenskape hjemme.

Vi gikk for full pakke denne gang. Og til forrett ble det stekte Dumplings.

En tradisjonell pepperbiff i normal størrelse til hovedrett;)

Og frityrstekte bananer med is til dessert. Opplevelsen totaltsett var godt over middels. Det som dro det litt ned var den tørre risen og de frityrstekte bananene. Risen smakte nesten som Uncle Bens hurtigris og bananene skal være dyppet i røre og ikke pakket inn i filodeig og skal vertfall ikke serveres med en supersøt karamell is!

Vel hjemme igjen fant vi ut at det var på tide å prøve ut Dart spillet Siggen fikk i julegave av Synne og som vi forrige helg kjøpte piler til. Synne har aldri spillt dette før, mens jeg har prøvd to ganger tidligere.

Første omgang ledet jeg, og manglet kun 30 poeng for å gå av med seieren. Jeg sendte avgårde to av tre piler og sim sala bim, 30 poeng i boks og jeg var vinner! Det vil si jeg vant ikke, jeg knuste de;) Haha! Jeg regnet selvfølgelig med at dette kun var nybegynnerflaks. Men etter å ha vunnet alle tre omgangene på fredag (ett uavgjort;)) og alle på lørdag begynner jeg jammen meg å lure! Kan det rett og slett være at jeg er ett aldri så lite naturtalent...... ;)

Det tar på og være på topp! Så sukkernivået måtte justeres og en pose seigemenn måtte dermed ofres mens vi rundet fredagen av med litt Netflix.

4 kommentarer

Kathrine

17.04.2018 kl.00:30

Nå ble jeg nesten litt sulten av å se scampien ! :D Haha! Godt jeg er i California akkurat nå og klokka er 15:30, så gjett hvem som skal lage seg mat med det samme :P

Håper du får en fin uke

Kjersti

17.04.2018 kl.01:17

Kathrine: Så godt jeg kunne friste med noe:)

Ha en fin uke videre sammen med din venninne

Elisabeth

17.04.2018 kl.22:11

Den salaten så kjempegod ut, takk for oppskrift!

Jeg tenkte jeg kunne tipse om følgende siden du liker sunt. HEB (i alle fall på vår ikke så store butikk) har peanøttsmør som bare inn holder peanøtter og salt...Laura Schudder's, det finnes i smooth og crunchy. Når en åpner glasset første gangen har det skilt seg litt, men jeg rører det bare sammen Igjen med en spisekniv. Peanøttsmør er ofte tilsatt allverdens rart for at det ikke skal skille seg eller være billigere i produksjon.

WholeFoods har sikkert også noe lignende. Og i noen butikker kan du male nøtter til peanøttsmør selv, men jeg har igrunnen likt det jeg nevnte over bedre.

Kjersti

17.04.2018 kl.22:51

Elisabeth: Så kjekt at du ble fristet av salaten da. Jeg prøver så godt jeg kan å finne de beste og mest naturlige råvarene, men det er ikke det enkleste. Så tusen takk for tips anngående peanøttsmør.

Jeg er absolutt ingen fanatiker, men tenker at det bør være mest mulig naturlig til hverdags.

Skriv en ny kommentar

Kjersti

Kjersti

47, Sandnes

Jeg heter Kjersti og skal nå gå fra 100% stilling hos Norengros Kjosavik til plutselig å være hjemmeværende husmor her i Houston. Min mann har i mange år drømt om å flytte utenlands og da muligheten endelig dukket opp i samme firma som han har jobbet for i alle år og alt lå til rette, måtte jeg jo bare si ja til å være med på dette eventyret. Siden vi skal være her i Houston på ubestemt tid og valgte vi å selge huset hjemme i Norge for så å kjøpe noe over her. Valget ble ett koselig alt på ett plan hus i Harmony Spring. Med oss over er vi så heldige å ha fått med oss minstemann Synne på 19 som har valgt å ta seg ett friår. Men til sommeren vender hun nesen hjemover igjen for å fortsette studiene sine. Hjemme i Norge har vi Andreas på 28 som er i forhold med Regina. I fjor flyttet de inn i nytt hus og i oktober kom vårt skjønne barnebarn Leonora til verden. Og til sommeren blir det endelig bryllup. Vi har også Thea på 22 som er samboer med Vetle og har bosatt seg på Mariero. Etter flere tilbakemeldinger om at jeg burde starte min egen blogg, har jeg nå tatt mot til meg og gjør så. Bloggen kommer nok i første omgang til å fungere mer eller mindre som en dagbok hvor jeg skriver om hverdagslige ting og opplevelser, så får vi se hvor det bærer.

Kategorier

Arkiv